Pilih produk selamat untuk kuruskan badan

Ramai sebenarnya yang mengalami masalah berat badan di Malaysia.

Manakan tidak, negara kita telah dikategorikan sebagai negara paling tinggi kadar penduduk yang mengalami obesiti di asia.

Dan apabila mereka mula sedar akan bahayanya obesiti terhadap kesihatan, mereka mula mengamalkan diet untuk menurunkan badan mereka.

Malang sekali tidak semua yang berjaya dengan amalan diet mereka, ada yang putus asa kerana sudah letih berdiet tapi hasilnya tidak seperti yang dijangkakan.

Tidak kurang juga ada yang dimasukkan ke hospital disebabkan kurangnya nutrisi dalam badan lantaran obses   dengan diet mereka yang membabi buta.

Sebenarnya, mahu kurus bukannya bermakna kita perlu sekat semua makanan.Tetapi hanya perlu sekat makanan yang tak bekhasiat sahaja. Lebihkan sayur, buah-buahan dan masih perlu mengambil nasi, ayam atau daging tetapi dalam kuantiti yang sedikit.

Image result for suku suku separuh

Apabila kita kerap mengamalkan  pemakanan yang tidak berkhasiat, parasit akan mula membiak didalam badan kita. Hasilnya, parasit yang sudah bermaharajalela dalam badan akan mula menyerap nutrien daripada makanan yang kita makan.

Disebabkan itu badan kita akan kerap memberikan isyarat lapar disebabkan nutrien penting dalam tubuh kita telah diserap parasit dalam badan kita.

Program detoks parasit

Program ini bertujuan untuk melenyapkan suku sakat parasit yang membiak dalam badan kita yang menyukarkan kita untuk menurunkan berat badan.

Antara objektif program ini termasuklah:

  • Amalkan makan 6 kali sehari.
  • Banyakkan memakan sayur dan buah-buahan.
  • Elakkan memakan gula putih, roti putih atau makanan yang berasaskan tepung putih.
  • Elakkan minuman bercaffein seperti coffee dan teh.

Kenapa perlu makan 6 kali sehari?Tidak menggemukkan ke?

Sekiranya badan kita lapar, badan akan menyimpan lemak.Dan apabila kita ambil hidangan semula berat akan naik seperti biasa. Jadi, cara terbaik adalah dengan makan 6 kali sehari tetapi pemakanan haruslah yang tinggi protein dan fiber.

Set Detoks Shaklee

Shaklee adalah antara syarikat vitamin dan makanan tambahan yang paling lama berada di pasaran. Produk-produknya juga telah dibuktikan keberkesannya dengan penyelidikan secara terperinci untuk setiap produknya.

Set detox shaklee sangat berkesan bukan sahaja untuk menurunkan badan malah membantu:

  • Mengawal selera makan.
  • Kolon yang lebih sihat.
  • Tidur lebih lena.
  • Kulit lebih cantik.
  • Meningkatkan tenaga.

Set detox ini terdiri daripada 5 jenis vitamin. Harus di ingat dengan mengamalkan set detox ini, jangan pula kita tinggal program detox parasit, perlu diselarikan supaya tiada lagi parasit baru yang akan membiak dalam badan kita.

Nak dapatkan set detox shaklee?

Insyaallah, saya akan sertakan sekali konsultansi cadangan pemakanan yang sesuai untuk seminggu dengan pembelian set detox ini.

Hubungi saya:

Afif suhaimi

SMS/WHATSAPP: 0187740045

SHAKLEE ID:

Leave a Comment